Du er for øyeblikket her:

Lippe og Tønnesson: Retorikken i kampen om kvinnestemmeretten

Klikk på bildet over for å se det i full størrelse

Flere bilder

Lippe og Tønnesson: Retorikken i kampen om kvinnestemmeretten

Email to a Friend

Bli den første til å anmelde dette produktet

Tilgjengelighet: På lager

kr 299,00
eller

Oversikt

Norge var den første selvstendige nasjonen hvor kvinnene vant allmenn stemmerett. Hvorfor så tidlig? Kanskje kan noe av forklaringen ligge i stemmerettstilhengernes talekunst. Hva preger retorikken i de talene og innleggene som ble holdt fra stemme­rettskravet ble reist i 1885 til seieren var et faktum i 1913?


I denne boka undersøkes viktige taler – for og mot kvinnestemmerett – av Gina Krog, Anna Rogstad, Ragna Nielsen, Johan Christian Heuch, Ole Olsen Malm og Fredrikke Marie Qvam. Flere av de nevnte kvinnene framstår i dag som både nasjonale og internasjonale strateger. Hvordan greide de kvinnelige pionerene å vinne respekt i offentligheten i en tid hvor en «offentlig kvinne» var det samme som en prostituert? Hvilke tråder kan trekkes fra datidens debatt til dagens diskusjoner om kultur og natur som forklaring på kjønnsforskjeller? Hvordan forsvarte konservative menn seg mot det de oppfattet som en kvinnelig syndflod? Dette er noen av spørsmålene som tas opp i denne boka. Foruten de seks norske taleanalysene presenteres taler fra stemmerettskampen i Sverige og USA. Dessuten inneholder boka et fyldig introduksjonskapittel. Avslutningsvis spør forfatterne «Hva så? Hva nå?»


Retorikken i kampen om kvinnestemmeretten er skrevet for alle med interesse for historie, retorikk, kjønn, og politikk, men er særlig ment som en døråpner til temaet retorikk og kjønn.

Detaljer

Berit von der Lippe er professor i kommunikasjon, språk og retorikk ved Institutt for kommunikasjon, kultur og språk, BI.

Johan L. Tønnesson er professor i sakprosa ved Institutt for lingvistiske og nordiske studier (ILN), Universitetet i Oslo.

Boka inneholder også bidrag fra: 
Cheryl Glenn – professor i engelsk litteratur og femistisk retorikk, Pennsylvania State University.
Brigitte Mral – professor i retorikk ved Akademin för humaniora, utbildning och samhällsvetenskap, Örebro universitet.

Forfatter/tittel Lippe og Tønnesson: Retorikken i kampen om kvinnestemmeretten
Forlag Vidarforlaget AS
Utgitt dato 31. mai 2013
Språk Bokmål
Omslagsdesign Aina Griffin
Illustratør Finn Graff
Innbinding Innbundet
Sidetall 272
Leveringstid Inntil 5 virkedager
ISBN 9788279901358
Varekode 901358

Produkttager

Bruk mellomrom til å skills tags. Bruk enkle anførselstegn for fraser.

Nyhetsbrev

BETALINGSLØSNINGER

  

 

DIREKTE TELEFONBESTILLING

(+47) 22 19 14 25