Du er for øyeblikket her:

Eiliv Grue: Mesterverket – Johan Falkbergets Nattens brød

Klikk på bildet over for å se det i full størrelse

Flere bilder

Eiliv Grue: Mesterverket – Johan Falkbergets Nattens brød

Email to a Friend

Bli den første til å anmelde dette produktet

Tilgjengelighet: På lager

kr 269,00
eller

Oversikt

Nattens brød er et romanverk som rommer en forunderlig legering av gripende menneskeskildring, mysterier, livsvisdom og historisk informasjon. De nær 2000 sidene, fyller nær sagt en hvilken som helst leser med dyp undring, for Nattens brød kan leses med mange innfallsvinkler. En vinkling er å lese romanverket som beretningen om vår nasjons gjenreisning der våre forfedre tok tilbake odelen, gjenvant menneskeverdet og den nasjonale frihet som vi tapte i vår nasjonale nedgangstid.

Eiliv Grues åpner i boken Mesterverket – Johan Falkbergets Nattens brød døren til «et romanverk i verdensformat» og revitalisere både verket og forfatterskapet i den norske offentligheten. Boken går inn i Vidarforlagets serie av bøker som kaster nytt lys på forfatterskap eller litterære mesterverk fra den rike norske skrifttradisjonen (ref. eksempelvis boken om Henrik Rytter som kom på senvinteren 2011 og som har fått betydelig oppmerksomhet).

Det er anledning til å forhåndsbestille boken som vil foreligge medio august 2012. Den vil bli sendt ut så fort den foreligger.

Detaljer

Johan Falkberget var 60 år da han i 1937–38 tok fatt på arbeidet med Nattens brød. Som dikter var han selvlært – uten akademisk utdanning. Dette til tross hadde han fullført de historiske romanverkene Den fjerde nattevakt og Christianus Sextus. Han hadde oppnådd godt rennomé som dikter, også internasjonalt. Han var blitt æresdoktor og hadde fått en rekke anerkjennelser og medaljer. Da han skrev første bind av Nattens brød, bodde han i et okkupert land der ytringsfriheten og kontakten med verden var sterkt begrenset. Selv opplevde han også å bli krigsflyktning, men valgte å vende hjem til en usikker fremtid i Rugeldalen. Han var over sin manndoms styrke da Nattens brød lå på arbeidspulten. Nattens brød ble hans mesterverk.
Forfatter/tittel Eiliv Grue: Mesterverket – Johan Falkbergets Nattens brød
Forlag Vidarforlaget AS
Utgitt dato 20. des. 2000
Språk Bokmål
Omslagsdesign Aina Griffin
Innbinding Innbundet
Sidetall 160
Leveringstid Inntil 5 virkedager
ISBN 9788279901167
Varekode 901167

Produkttager

Bruk mellomrom til å skills tags. Bruk enkle anførselstegn for fraser.

Nyhetsbrev

BETALINGSLØSNINGER

  

 

DIREKTE TELEFONBESTILLING

(+47) 22 19 14 25