Du er for øyeblikket her:

Erik B. Hagen (red): Ibsens Brand. Resepsjon, tolking, kontekst

Klikk på bildet over for å se det i full størrelse

Flere bilder

Erik B. Hagen (red): Ibsens Brand. Resepsjon, tolking, kontekst

Email to a Friend

Bli den første til å anmelde dette produktet

Tilgjengelighet: På lager

kr 299,00
eller

Oversikt

Den stridbare presten Brand er den mest omdiskuterte person i norsk litteratur. Forskere og kritikere har ortsatt problemer med å vite hva de skal mene om ham, om han har rett eller tar feil, om han er en helt som strekker seg til det ytterste, eller en idealist på virkelig ville veier.

Denne boken diskuterer hvordan personen Brand og skuespillet Brand har vært tolket og fremført siden utgivelsen i 1866 og hvordan det er mest rimelig å lese dem i dag. I flere kapitler sees skuespillet i lys av den engelske og tyske romantikken, og det blir drøftet hvordan Brand bør plasseres i forhold til genrebegreper som komedie og tragedie.

Samlet gir boken en innføring i ett av Ibsens viktigste verk og samtidig et innblikk i hvordan stor litteratur skaper stadig nye samtaler, konflikter og gåter.

Bidragsytere
Erik Bjerck Hagen, Keld Hyldig, Anne Marie Rekdal, Per Buvik, Frode Helmich Pedersen, Lisbeth Pettersen Wærp, Anders Kristian Strand, Eirik Lodén, Jørgen Magnus Sejersted og Eirik Vassenden


(Red.) ERIK BJERCK HAGEN (f. 1961), professor i allmenn litteraturvitenskap ved Universitetet i Bergen. Har blant annet utgitt Litteraturkritikk. En introduksjon (2004) og artikkelen «‘Subjectiv Tragisk, objectiv Komisk’? – å lese Brand i 2009» (Edda 1/09) og vært medredaktør for Den norske litterære kanon 1900–1960 (2007) og Den norske litterære kanon 1700–1900 (2009).

Detaljer

Den stridbare presten Brand er den mest omdiskuterte person i norsk litteratur. Forskere og kritikere har ortsatt problemer med å vite hva de skal mene om ham, om han har rett eller tar feil, om han er en helt som strekker seg til det ytterste, eller en idealist på virkelig ville veier. Denne boken diskuterer hvordan personen Brand og skuespillet Brand har vært tolket og fremført siden utgivelsen i 1866 og hvordan det er mest rimelig å lese dem i dag. I flere kapitler sees skuespillet i lys av den engelske og tyske romantikken, og det blir drøftet hvordan Brand bør plasseres i forhold til genrebegreper som komedie og tragedie. Samlet gir boken en innføring i ett av Ibsens viktigste verk og samtidig et innblikk i hvordan stor litteratur skaper stadig nye samtaler, konflikter og gåter. Bidragsytere Erik Bjerck Hagen, Keld Hyldig, Anne Marie Rekdal, Per Buvik, Frode Helmich Pedersen, Lisbeth Pettersen Wærp, Anders Kristian Strand, Eirik Lodén, Jørgen Magnus Sejersted og Eirik Vassenden (Red.) ERIK BJERCK HAGEN (f. 1961), professor i allmenn litteraturvitenskap ved Universitetet i Bergen. Har blant annet utgitt Litteraturkritikk. En introduksjon (2004) og artikkelen «‘Subjectiv Tragisk, objectiv Komisk’? – å lese Brand i 2009» (Edda 1/09) og vært medredaktør for Den norske litterære kanon 1900–1960 (2007) og Den norske litterære kanon 1700–1900 (2009).
Forfatter/tittel Erik B. Hagen (red): Ibsens Brand. Resepsjon, tolking, kontekst
Forlag Vidarforlaget AS
Utgitt dato 30. nov. 2010
Redaktør Erik B. Hagen
Språk Bokmål
Omslagsdesign Aina Griffin
Innbinding Innbundet
Sidetall 344
Leveringstid Inntil 5 virkedager
ISBN 9788279901006
Varekode 901006

Produkttager

Bruk mellomrom til å skills tags. Bruk enkle anførselstegn for fraser.

Nyhetsbrev

BETALINGSLØSNINGER

  

 

DIREKTE TELEFONBESTILLING

(+47) 22 19 14 25