Du er for øyeblikket her:

Steingrímur Njálsson: Forbrytelser mot menneskeheten

Klikk på bildet over for å se det i full størrelse

Flere bilder

Steingrímur Njálsson: Forbrytelser mot menneskeheten

Email to a Friend

Bli den første til å anmelde dette produktet

Tilgjengelighet: På lager

kr 299,00
eller

Oversikt

Folkemord, slaveri, trafficking, apartheid, terrorisme, tortur – dette blir i dag regnet som internasjonale forbrytelser, straffbare handlinger som betraktes som så grove at de berører hele menneskeheten. Dermed er det også blitt mulig å straffeforfølge enkeltindivider uavhengig av hvem de er, hvor de kommer fra og hvor de har begått sine ugjerninger. Men slik har det ikke alltid vært; med bakgrunn i statssuverenitetsprinsippet har straffrihet lenge vært rådende praksis. Det var denne straffriheten som utgjorde hovedmotivasjonen bak opprettelsen av Den internasjonale straffedomstolen; den er bygget på tanken om at ethvert menneske er uløselig forbundet med sin moralitet og dermed ikke kan fratas ansvar for sine handlinger.

At det i dag finnes felles strafferettslige prinsipper for alle mennesker, er tuftet på ideen om en felles menneskehet. Her diskuteres de historiske forutsetningene – og de mulige konsekvensene av en internasjonal strafferett. Dette danner bakgrunnen for å spørre: Kan det tenkes at det den nye straffedomstolen vil kunne forhindre fremtidige forbrytelser mot menneskeheten? Og dernest: Kan det komme i stand et forbud mot krig, en rettsorden som gjør krig til noe personlig straffbart?


STEINGRÍMUR NJÁLSSON (f. 1977), cand.polit. fra Univer­sitetet i Oslo med filosofi og østeuropeisk historie i fagkretsen. Spesialområde: internasjonal strafferett. Han er en aktiv samfunnsdebattant og har publisert en rekke kronikker og artikler i aviser og tidsskrifter.

Detaljer

Folkemord, slaveri, trafficking, apartheid, terrorisme, tortur – dette blir i dag regnet som internasjonale forbrytelser, straffbare handlinger som betraktes som så grove at de berører hele menneskeheten. Dermed er det også blitt mulig å straffeforfølge enkeltindivider uavhengig av hvem de er, hvor de kommer fra og hvor de har begått sine ugjerninger. Men slik har det ikke alltid vært; med bakgrunn i statssuverenitetsprinsippet har straffrihet lenge vært rådende praksis. Det var denne straffriheten som utgjorde hovedmotivasjonen bak opprettelsen av Den internasjonale straffedomstolen; den er bygget på tanken om at ethvert menneske er uløselig forbundet med sin moralitet og dermed ikke kan fratas ansvar for sine handlinger. At det i dag finnes felles strafferettslige prinsipper for alle mennesker, er tuftet på ideen om en felles menneskehet. Her diskuteres de historiske forutsetningene – og de mulige konsekvensene av en internasjonal strafferett. Dette danner bakgrunnen for å spørre: Kan det tenkes at det den nye straffedomstolen vil kunne forhindre fremtidige forbrytelser mot menneskeheten? Og dernest: Kan det komme i stand et forbud mot krig, en rettsorden som gjør krig til noe personlig straffbart? STEINGRÍMUR NJÁLSSON (f. 1977), cand.polit. fra Univer­sitetet i Oslo med filosofi og østeuropeisk historie i fagkretsen. Spesialområde: internasjonal strafferett. Han er en aktiv samfunnsdebattant og har publisert en rekke kronikker og artikler i aviser og tidsskrifter.
Forfatter/tittel Steingrímur Njálsson: Forbrytelser mot menneskeheten
Forlag Vidarforlaget AS
Utgitt dato 11. apr. 2007
Språk Bokmål
Omslagsdesign Aina Griffin
Innbinding Innbundet
Sidetall 235
Leveringstid Inntil 5 virkedager
ISBN 9788279900610
Varekode 900610

Produkttager

Bruk mellomrom til å skills tags. Bruk enkle anførselstegn for fraser.

Nyhetsbrev

BETALINGSLØSNINGER

  

 

DIREKTE TELEFONBESTILLING

(+47) 22 19 14 25