Du er for øyeblikket her:

Gustave Flaubert: Tre fortellinger

Klikk på bildet over for å se det i full størrelse

Flere bilder

Gustave Flaubert: Tre fortellinger

Email to a Friend

Bli den første til å anmelde dette produktet

Tilgjengelighet: På lager

kr 248,00
eller

Oversikt

TRE FORTELLINGER
Gustave Flauberts Tre fortellinger fra 1877 henter stoff fra ulike tider ¬ordnet i omvendt kronologisk rekkefølge. «En enkel sjel» foregår i Flauberts eget århundre og er en gripende fremstilling av tjenestepi¬ken Félicité, som selvutslettende ofrer seg for sine medmennesker.
I «Legenden om Julian» er handlingen lagt til middelalderen, en even¬tyraktig, blodig og gåtefull beretning om besettende jaktlyst, foreldre¬drap og en intens og drastisk soningsprosess.
Fortellingen «Herodias» henter stoff fra Bibelen. Den både politiske, religiøse og erotiske handlingen kulminerer med Salomes dans, som tetrarken Herodes Antipas tvinges til å belønne med laokananns (døperen Johannes') hode på et fat. Han viker plassen for en større, for Jesus.
De forskjellige menneskeskjebnene i fortellingene er plantet i sterkt visuelt fremstilte miljøer og landskap enten det dreier seg om et nær¬mest dokumentarisk skildret småbymiljø, et livfylt bilde av Herodes Antipas' festning og hoff, eller den fantasiverden som den vordende helgen Julian lever i.
Mange har påpekt Flauberts pendling mellom romantikk og realisme. Det preger også Tre fortellinger som er et meget solid tverrsnitt og en utmerket innfallsport til et av de rikeste forfatterskap i det nittende århundre, båret av slående fortellerkunst og et særpreget språklig mesterskap som har hatt stor betydning for litteraturens utvikling.
Forfatter/tittel Gustave Flaubert: Tre fortellinger
Originalens tittel Trois Contes
Forlag Bokvennen Forlag AS
Utgitt dato 5. aug. 2002
Oversatt av Eiliv Eide
Språk Bokmål
Omslagsdesign Katrine Naustdal
Innbinding Heftet
Sidetall 103
Leveringstid Inntil 5 virkedager
ISBN 9788274881242
Varekode 881242

Produkttager

Bruk mellomrom til å skills tags. Bruk enkle anførselstegn for fraser.

Nyhetsbrev

BETALINGSLØSNINGER

  

 

DIREKTE TELEFONBESTILLING

(+47) 22 19 14 25