Du er for øyeblikket her:

GWF Hegel: Logikken

Klikk på bildet over for å se det i full størrelse

Flere bilder

GWF Hegel: Logikken

Email to a Friend

Bli den første til å anmelde dette produktet

Tilgjengelighet: På lager

kr 349,00
eller

Oversikt

Logikken består av første del av Encyklopedien over de filosofiske vitenskapene. Etter en innledning der Hegel (1770–1831) tar for seg andre måter å forstå sin samtids filosofi på, inneholder boka en kortversjon av Hegels logikk. Denne delen av Encyklopedien omtales ofte som Den lille logikken til forskjell fra den store avhandlingen hans, Logikkens vitenskap.


Hegels logikk omfatter mer enn det som vanligvis kalles logikk. Etter Hegels mening var filosofens tema og oppgave å gjøre rede for det å forstå. Begrep er et hovedord, og begrep er det vi begriper eller forstår. Ordet logikk bør en i denne sammenhengen assosiere i retning av -logi, som geologi, sosiologi osv. Logikkens oppgave er å beskrive begrepene til den filosofiske tradisjonen slik at sammenhengen mellom dem kommer fram, hvordan vi kommer fra det ene til det andre, og gjøre rede for det som er det felles grunnlaget for forståelse av både natur og samfunn. Hegels logikk omfatter derfor ontologi og erkjennelsesteori i tillegg til emner som ligger nærmere det vi kaller logikk og semantikk.


Forståelse av begrepene må etter Hegels oppfatning være dialektisk. Logikken er derfor ei lærebok i dialektikk. Uten en forståelse av hva Hegel mener med dialektikk, er det ikke bare vanskelig å forstå Hegel, men også seinere diskusjoner om dialektikken og betydningen av den. Enhver diskusjon om den moderne dialektikken må begynne med en forståelse av Hegels logikk.

Forfatter/tittel GWF Hegel: Logikken
Forlag Bokvennen Forlag AS
Utgitt dato 15. aug. 2011
Oversatt av Dag Johnsen
Språk Bokmål
Omslagsdesign Aina Griffin
Innbinding Innbundet
Sidetall 256
Leveringstid Inntil 5 virkedager
ISBN 9788279901198
Varekode 901198

Produkttager

Bruk mellomrom til å skills tags. Bruk enkle anførselstegn for fraser.

Nyhetsbrev

BETALINGSLØSNINGER

  

 

DIREKTE TELEFONBESTILLING

(+47) 22 19 14 25