Du er for øyeblikket her:

Flere bilder

Hugo Grotius: Mare Liberum – Det frie hav

Email to a Friend

Bli den første til å anmelde dette produktet

Tilgjengelighet: På lager

kr 349,00
eller

Oversikt

Mare liberum (1609) er verdens mest berømte manifest for skipsfarts- og handelsfrihet.


Avhandlingen var foranlediget av Portugals krav på eneherredømme over hav og handels­plasser på den østlige halvkule, et krav Nederland som konkurrerende skipsfarts- og handelsmakt ikke kunne akseptere. I skriftet forsvarer forfatteren det syn at alle og enhver har rett til å ta i bruk havet. Han begrunner dette med at det åpne hav, til forskjell fra landområder, ikke kan tas i besittelse, og at havet egner seg for fri bruk.


I tillegg til å behandle en rekke sentrale spørsmål for internasjonal rett og politikk, som for eksempel angår opphavet til moderne teorier om eiendom og suverenitet, er Mare liberum et retorisk mesterstykke i beste ciceroniansk tradisjon.


Fra Knud Haakonssens forord: «Hugo Grotius var og er Mr. Europe i like stor grad som sin store landsmann, Erasmus. Hans ideer spredte seg med lynets hastighet på kontinentet i hans egen livstid, og de har fortsatt svært stor betydning både politisk og kulturelt.»

Detaljer

Hugo Grotius (1583–1645) var en humanistisk utdannet naturrettsfilosof, jurist og teolog fra Nederland. Han er mest kjent for sine verker om grunnlaget og grensene for menneskets og nasjoners utøvelse av legitim fysisk makt (natur- og folkerett). Hans arbeid (som forfatter og ledende politiker) for religiøs toleranse endte dramatisk, med flukt fra hjemlandet og et liv i eksil, derav 10 år som Sveriges ambassadør i Paris.

Forfatter/tittel Hugo Grotius: Mare Liberum – Det frie hav
Forlag Vidarforlaget AS
Utgitt dato 16. nov. 2009
Oversatt av Andreas Harald Aure
Språk Bokmål
Omslagsdesign Aina Griffin
Innbinding Innbundet
Sidetall 200
Leveringstid Inntil 5 virkedager
ISBN 9788279900795
Varekode 9900795

Produkttager

Bruk mellomrom til å skills tags. Bruk enkle anførselstegn for fraser.

Nyhetsbrev

BETALINGSLØSNINGER

  

 

DIREKTE TELEFONBESTILLING

(+47) 22 19 14 25