Du er for øyeblikket her:

Lord Byron: Don Juan 1

Klikk på bildet over for å se det i full størrelse

Flere bilder

Lord Byron: Don Juan 1

Email to a Friend

Bli den første til å anmelde dette produktet

Tilgjengelighet: På lager

kr 298,00
eller

Oversikt

Det var slike utsagn som møtte Byrons Don Juan ved utgivelsen i 1819; i dag regnes den til periodens hovedverker, en underholdende satire over menneskets muligheter, støpt i satirens glitrende form med en poetisk himmel over. Lord Byrons lovpriste og fordømte storverk Don Juan, påbegynt «etter en innskytelse» i 1818, et verk som skulle vokse helt ut av sine opprinnelig tenkte proposjoner – og som aldri skulle bli ferdigstilt – er blitt et av de mest omtalte og omdiskuterte episke dikt eller verseromaner gjennom tidene.

Senhøsten 2006 foreligger første halvdel av Don Juan i norsk gjendiktning ved Geir Uthaug, som også har gjendiktet en rekke andre engelske romantiske klassikere, deriblant Byrons Childe Harolds pilgrimsferd. George Gordon, Lord Byron (1778–1824) er et stort navn i litteraturhistorien. Gjennombruddet var Childe Harolds pilgrimsferd (1812). Siden fulgte en lang rekke populære episke og dramatiske dikt. Over hele Europa ble Byrons navn symbol på liberale frihetsideer. Hans eget liv var preget av kamp, oppbrudd og en fri livsstil som skapte forargelse. En tid var han London-sosietetens yndling, før han ble utstøtt fra det gode selskap og reiste i frivillig eksil i Italia. Byrons litterære berømmelse toppet seg med Don Juan (1819–23). Verket ble noe av en prøve­sten på hvor langt en kunstner kan gå. Byrons siste år var viet den greske motstandkampen mot tyrkisk dominans. Han reiste til Hellas for personlig å ta del i kampene. Han døde i Missolonghi av giktfeber i 1824 og ble gravlagt i England under gamle eketrær.

Geir Uthaug (f. 1950) har i en rekke gjendiktninger presentert romantikkens univers for et norsk publikum. Enkeltverkene teller Endymion (Keats), Uskyldens og Erfaringens sanger (Blake) og Childe Harolds pilgrimsferd. (Byron). Uthaug har redigert flere antologier, og utgitt egne verk, bl.a. skuespillet Ariel, diktsamlingen Obelisk, samt Blake-biografien Den kosmiske smie.
Forfatter/tittel Lord Byron: Don Juan 1
Originalens tittel Don Juan
Forlag Bokvennen Forlag AS
Utgitt dato 15. des. 2006
Oversatt av Geir Uthaug
Språk Bokmål
Omslagsdesign Aina Griffin
Innbinding Innbundet
Sidetall 380
Leveringstid Inntil 5 virkedager
ISBN 8274881532
Varekode 881532

Produkttager

Bruk mellomrom til å skills tags. Bruk enkle anførselstegn for fraser.

Nyhetsbrev

BETALINGSLØSNINGER

  

 

DIREKTE TELEFONBESTILLING

(+47) 22 19 14 25