Du er for øyeblikket her:

Marcus Jacob Monrad: Æsthetik

Klikk på bildet over for å se det i full størrelse

Flere bilder

Marcus Jacob Monrad: Æsthetik

Email to a Friend

Bli den første til å anmelde dette produktet

Tilgjengelighet: På lager

kr 499,00
eller

Oversikt

«En viktig grunn til at en gjennom generasjoner så lettvint og urettmessig har kunnet avfeie Monrad, er at hans verker i så liten grad har vært offentlig tilgjengelige. Avvisningen har åpenbart gjennomgående berodd på annenhånds kjennskap til hans tekster. Det gjelder ikke minst hans Æsthetik, som det ikke vil være urimelig å kalle hans filosofiske hovedverk, og som utvilsomt er hans filosofiske testamente. I norsk kunsthistorie rager verket nærmest enslig, det finnes ikke maken hverken før eller siden. Norsk kunsthistories utvilsomt mest sentrale teoretiske verk er blitt vedvarende neglisjert, også av kunsthistorikerne, siden det utkom i 1889–1890,» skriver Rune Slagstad i etterordet til nyutgivelsen av Monrads Æsthetik.

Fra sin professorale posisjon, gjennom forelesninger, foredrag, avisartikler og bøker øvet Monrad gjennom et halvt århundre en kontinuerlig innflytelse på det norske samfunnets tenkesett. Etter at han i generasjoner har vært søkt plassert på et historisk sidespor, er det i dag en ny interesse for Monrad blant historikere, filosofer, modernitetsteoretikere og kunstinteresserte. 

Etterord av Rune Slagstad.

Detaljer

Marcus Jacob Monrad (1816–1897)  regnes gjerne som den fremste filosof i norsk tradisjon, og var professor i filosofi ved Det kgl. Frederiks Universitet i Christiania fra 1851 til sin død. Til hans viktigste verker hører Tolv Forelæsninger over det Skjønne  (1859), Tankeretninger i den nyere tid  (1874), Udsigt over den høiere Logik (1881), Religion, Religioner og Christendom (1885) og Æsthetik  I & II (1889–1890). Det var Monrad som utarbeidet lærebøkene til 1800-tallets examen philosophicum: Philosophisk Propædeutik (1849), Psychologie (1850) og Ethik (1851).  Monrad var en av embetsmannsstatens sentrale dannelsesagenter med et virke i det offentlige rom som folkeopplyser, litteraturkritiker og samfunnsdebattant.

Forfatter/tittel Marcus Jacob Monrad: Æsthetik
Originalens tittel Æsthetik
Forlag Vidarforlaget AS
Utgitt dato 3. juni 2013
Språk Bokmål
Omslagsdesign Aina Griffin
Innbinding Innbundet
Sidetall 782
Leveringstid Inntil 5 virkedager
ISBN 9788279901068
Varekode 901068

Produkttager

Bruk mellomrom til å skills tags. Bruk enkle anførselstegn for fraser.

Nyhetsbrev

BETALINGSLØSNINGER

  

 

DIREKTE TELEFONBESTILLING

(+47) 22 19 14 25