Du er for øyeblikket her:

Marta Steinsvik: Isis-sløret

Klikk på bildet over for å se det i full størrelse

Flere bilder

Marta Steinsvik: Isis-sløret

Email to a Friend

Bli den første til å anmelde dette produktet

Tilgjengelighet: På lager

kr 249,00
eller

Oversikt

Isis-sløret er eit av dei merkelegaste drama som er skrive på nynorsk – og eit av dei aller første. Handlinga er lagt til Egypt i oldtida, der menneska inngår i relasjonar som var uakseptable i 1921 da dramaet første gong kom ut. Slik var Isis-sløret også ein kritikk av Marta Steinsviks eiga samtid.

«Denne er populær i sin form, grunnet på en insigt og lærdom som likefrem har imponert meg. Derfor gir den så trygg veiledning. Man vinder åndelige verdier ved læsningen,» skreiv Aftenposten om dramaet, som er Marta Steinsviks viktigaste skjønnlitterære verk.

Marta Steinsvik (1877–1950) var teolog, egyptolog, omsettar, målkvinne og forfattar. Ho vart som første kvinne uteksaminert frå Menighets­fakultetet og første kvinne som talte frå preikestolen under ein gudsteneste. Ho studerte egyptisk i London, og i 1917 kom boka Gammelægyptiske mysterie-indvielser, som ho skreiv parallelt med Isis-sløret. Steinsvik var aktiv i offentleg ordskifte, og har òg ein rik, samfunns­kritisk forfattarskap med utgjevingar som Sankt Peters himmelnøkler (1928), Kvinner som prester (1934) og Kvin­nor­nas självmordspolitik (1938).
Forfatter/tittel Marta Steinsvik: Isis-sløret
Forlag Vidarforlaget AS
Utgitt dato 12. juli 2012
Språk Bokmål
Omslagsdesign Aina Griffin
Innbinding Innbundet
Sidetall 168
Leveringstid Inntil 5 virkedager
ISBN 9788279901280
Varekode 901280

Produkttager

Bruk mellomrom til å skills tags. Bruk enkle anførselstegn for fraser.

Nyhetsbrev

BETALINGSLØSNINGER

  

 

DIREKTE TELEFONBESTILLING

(+47) 22 19 14 25