Du er for øyeblikket her:

Flere bilder

Max Frisch: Skisse av en ulykke

Email to a Friend

Bli den første til å anmelde dette produktet

Tilgjengelighet: På lager

kr 248,00
eller

Oversikt

«Hva forteller Max Frisch om? Om kjærligheten, altså om det for­­­­­­­gjengelige; om døden, altså om angsten for døden. Da kjær­ligheten ennå finnes og da man ennå ikke har avskaffet døden, er det ingenting annet å gjøre enn å vende tilbake til disse spørsmålene.» – Marcel Reich-Ranicki

«Han hadde forkjørsrett, for så vidt ingen skyld. Lastebilen med tilhenger kom fra venstre inn i alleen rett før Montpellier. Det var middagstid, sol, lite trafikk – »

Slik åpner «Skisse av en ulykke», en fortelling som – har man en gang tatt den inn over seg – ikke slipper taket i en, ikke med det første. Sannsynligvis aldri helt.

MAX FRISCH (1911–1991) regnes som en av de mest betydelige stemmene innenfor tyskspråklig etterkrigslitteratur. Han ble født i Zürich og debuterte med romanen Jürg Reinhart i 1934. Deretter fulgte et par mindre utgivelser, før han oppga skriv­ingen og utdannet seg til arkitekt. Men for­fatterskapet var langt fra over; Frisch skulle komme til å gjøre karriere med sine nyskapende dramaer, og med romanen Stiller (1954) fikk han sitt store gjennombrudd. Deretter fulgte en rekke mesterverk som alle berører dyptloddende spørsmål knyttet til menneskets identitet. Med Homo Faber, Herr Biedermann og brannstifterne, Andorra, Mitt navn er Gantenbein – og dess­uten Montaouk, der han gir et innblikk i sitt kjærlig­hets­forhold til den østerrikske forfatteren Ingeborg Bachmann – skrev Frisch seg inn i verdenslitteraturen og ble en moderne klassiker mens han ennå levde.

Detaljer

«Hva forteller Max Frisch om? Om kjærligheten, altså om det for­­­­­­­gjengelige; om døden, altså om angsten for døden. Da kjær­ligheten ennå finnes og da man ennå ikke har avskaffet døden, er det ingenting annet å gjøre enn å vende tilbake til disse spørsmålene.» – Marcel Reich-Ranicki «Han hadde forkjørsrett, for så vidt ingen skyld. Lastebilen med tilhenger kom fra venstre inn i alleen rett før Montpellier. Det var middagstid, sol, lite trafikk – » Slik åpner «Skisse av en ulykke», en fortelling som – har man en gang tatt den inn over seg – ikke slipper taket i en, ikke med det første. Sannsynligvis aldri helt. MAX FRISCH (1911–1991) regnes som en av de mest betydelige stemmene innenfor tyskspråklig etterkrigslitteratur. Han ble født i Zürich og debuterte med romanen Jürg Reinhart i 1934. Deretter fulgte et par mindre utgivelser, før han oppga skriv­ingen og utdannet seg til arkitekt. Men for­fatterskapet var langt fra over; Frisch skulle komme til å gjøre karriere med sine nyskapende dramaer, og med romanen Stiller (1954) fikk han sitt store gjennombrudd. Deretter fulgte en rekke mesterverk som alle berører dyptloddende spørsmål knyttet til menneskets identitet. Med Homo Faber, Herr Biedermann og brannstifterne, Andorra, Mitt navn er Gantenbein – og dess­uten Montaouk, der han gir et innblikk i sitt kjærlig­hets­forhold til den østerrikske forfatteren Ingeborg Bachmann – skrev Frisch seg inn i verdenslitteraturen og ble en moderne klassiker mens han ennå levde.
Forfatter/tittel Max Frisch: Skisse av en ulykke
Originalens tittel Skizze eines Unglücks fra Tagebuch 1966–1971, Statik fra Tagebuch 1966–1971, Der Traum des Apothekers von Locarno fra Tagebuch 1966–1971 og Der andorranische Jude fra Tagebuch 1946–1949
Forlag Bokvennen Forlag AS
Utgitt dato 15. okt. 2007
Oversatt av Stein Dahl Mathisen
Språk Bokmål
Omslagsdesign Aina Griffin
Innbinding Innbundet
Sidetall 84
Leveringstid Inntil 5 virkedager
ISBN 9788274881617
Varekode 881617

Produkttager

Bruk mellomrom til å skills tags. Bruk enkle anførselstegn for fraser.

Nyhetsbrev

BETALINGSLØSNINGER

  

 

DIREKTE TELEFONBESTILLING

(+47) 22 19 14 25