Du er for øyeblikket her:

Musikken – Fra Grepethet til Begrep

Klikk på bildet over for å se det i full størrelse

Flere bilder

Musikken – Fra Grepethet til Begrep

Email to a Friend

Bli den første til å anmelde dette produktet

Tilgjengelighet: På lager

kr 299,00
eller

Oversikt

Musikken – Fra Grepethet til Begrep – Musikkfilosofiske tekster fra Platon til Cage inneholder oversettelser til norsk av tekster om musikk som har sett dagens lys i løpet av de siste 2500 år. 27 forfattere er representert med opptil flere tekster hver. De blir presentert i innledninger som setter deres bidrag inn i en større sammenheng. Utvalget åpnes med en innledende refleksjon omkring den problematiske veien fra musikalsk erfaring til reflekterende «etterpåklokskap». De tidligere tekstene har – direkte og indirekte – utfordret senere musikktenkere og dermed lagt premissene for en samtale på tvers av tiden. Håpet er at de tilsammen kan bidra til å innsirkle fenomenet musikk og la det gåtefulle som har utløst spørsmålene, stå klarere frem. 


Tekstene er i mange tilfeller utdrag av større verk og byr dermed på et første møte med tanker som eventuelt kan utdypes ved å gå til kildene. Et overordnet mål har vært å bidra til en kontinuerlig problematisering av musikkvitenskapens forutsetninger og grunnlag – blant annet med tanke på å holde levende den opprinnelige undring og de grunnleggende spørsmålene som ofte tilsløres av en menneskelig hang til å foretrekke spørsmål som lar seg besvare. 

Detaljer

Peder Chr. Kjerschow (1939) er opprinnelig utdannet siviløkonom (Genève 1963) og sangpedagog (Roma 1970). Han er cand. philol. med musikk hovedfag (UiO 1977), dr. philos. (2000) på en avhandling om Musikken som førspråklig tiltale. Han har undervist på Steinerskolen i Oslo, på Universitetet i Oslo i musikkvitenskapens grunnlagsproblemer/musikk­tenk­ningens historie og musikkhistorie. Peder Chr. Kjerschow var rektor ved Nansenskolen på Lille­hammer i perioden 2000 til 2006 og har vært time­lærer der både før og etter. Han har utgitt flere bøker og en rekke artikler om musikkrelaterte emner.
Forfatter/tittel Musikken – Fra Grepethet til Begrep
Forlag Vidarforlaget AS
Utgitt dato 10. nov. 2014
Språk Bokmål
Omslagsdesign Aina Griffin
Innbinding Innbundet
Sidetall 320
Leveringstid Inntil 5 virkedager
ISBN 9788279902423
Varekode 902423

Produkttager

Bruk mellomrom til å skills tags. Bruk enkle anførselstegn for fraser.

Nyhetsbrev

BETALINGSLØSNINGER

  

 

DIREKTE TELEFONBESTILLING

(+47) 22 19 14 25