Du er for øyeblikket her:

Personae nr. 3/4 2013

Klikk på bildet over for å se det i full størrelse

Flere bilder

Personae nr. 3/4 2013

Email to a Friend

Bli den første til å anmelde dette produktet

Tilgjengelighet: På lager

kr 169,00
eller

Oversikt

Personae, tidsskrift for klær, kropp, kultur har viet sitt siste nummer til forholdet mellom klær og kunst. Blant annet diskuteres hvorfor det i liten grad finnes noen kritisk offentlighet rundt motefeltet. Klær og mote er uten tvil representert i kunsten, gjennom at menneskeskikkelser ofte er vist påkledd og dermed er preget av tiden kunstverket er skapt i, men klær i seg selv – blir de betraktet som kunst? Diskusjonen er gammel og ikke så lett å finne et entydig svar på. Haute couture, for eksempel, som lages i svært begrensede «opplag», som gjerne lages for hånd og koster skjorta, er ikke det kunst? Og hva er i ferd med å skje når stadig flere designere og motehus velger å vise kolleksjonene sine i gallerier? Vi har latt ulike skribenter, med bakgrunn fra høyst ulike felt, som sosialantropologi, kunsthistorie og filosofi nærme seg problemstillingen, og resultatet er et fyldig nummer med artikler om bl.a. moteskaperen Sandra Backlund, som jobber med papir som materiale, om tekstilkunstneren Ingrid Aarset, som jobber med ornamenter, om fargebruken i antrekkene til Edvard Munchs kvinneskikkelser, om Dolce & Gabbanas bruk av byzantiske mosaikker i høst/vinter-kolleksjonen 2013/2014. Dessuten har filosofen Lars Svendsen skrevet om motekritikk, eller mangelen på sådan. I tillegg er tidsskriftet utstyrt med flere fotoserier skapt av landets fremste motefotografer.

Detaljer

Siden starten i 2008 har Personae vært et referansepunkt for en ny og mer dyptpløyende tilnærming til motejournalistikk – noe som også er en voksende trend internasjonalt. Vi mener det er mulig å snakke om mote slik man snakker om andre kulturuttrykk, og finne en balanse mellom det akademiske og det underholdende. Vi vil være en plattform for å diskutere mote og kulturen rundt moten, både de store linjene og de personlige historiene: hvordan moten gjenspeiler samfunn, kunst og identitetssøken – og de små valgene vi alle tar hver dag foran speilet.

Vi kombinerer aktuelt stoff rundt trender, tendenser og moteuttrykk med fordypende artikler og essays fra profilerte skribenter innen bl.a. moteteori, kunst, estetikk, filosofi og kulturhistorie. Vi tilbyr informasjon og perspektiver – en ressurs for å relatere egne liv til samfunnet vi lever i – men også den rene gleden over mote som et kreativt prosjekt vi alle tar del i.

Mote er i høyeste grad et visuelt medium, og vi legger vekt på at magasinets utforming og bildemateriale skal være i toppklasse. Egenproduserte moteserier tar opp temaer fra bladet, visualisert av det beste av skandinaviske fotografer, stylister og modeller.

Forfatter/tittel Personae nr. 3/4 2013
Forlag Vidarforlaget AS
Utgitt dato 20. des. 2013
Redaktør Elisabeth Skjervum Hole
Språk Bokmål
Omslagsdesign Aina Griffin
Innbinding Innbundet
Sidetall 196
Leveringstid Inntil 5 virkedager
ISBN 9788279901815
Varekode 901815

Produkttager

Bruk mellomrom til å skills tags. Bruk enkle anførselstegn for fraser.

Nyhetsbrev

BETALINGSLØSNINGER

  

 

DIREKTE TELEFONBESTILLING

(+47) 22 19 14 25