Du er for øyeblikket her:

Flere bilder

H. Rider Haggard: Kong Salomos miner

Email to a Friend

Bli den første til å anmelde dette produktet

Tilgjengelighet: På lager

kr 199,00
eller

Oversikt

Ungdomsklassiker endelig i ny komplett utgave!


Det går et sagn om at det skal ligge en fantastisk skatt gjemt i kong Salomos miner, dypt inne i Afrikas villmark. Men det skal hvile en forbannelse over stedet. Mange har likevel trosset faren og søkt lykken, men ennå er ingen vendt levende tilbake, blant dem en ung engelsk eventyrer. Aristokraten Henry Curtis, den forfengelige Kaptein Good og veiviseren Umbopa legger ut på en redningsekspedisjon, ledet av elefantjegeren Allan Quatermain. Det skal vise seg å bli en farefull ferd inn i en verden full av grusomme handlinger, nådeløs natur og ikke minst dødbringende magi.

Allan Quatermains eventyrlige opplevelser har inspirert mange forfattere, deriblant J.R.R. Tolkien, C.S. Lewis og Joseph Conrad. Elefantjegeren er dessuten modell for ingen ringere enn Indiana Jones!

Dette er den første komplette norske utgaven av Kong Salomos miner.

H. Rider Haggard (1856–1925) regnes som en av Victoriatidens mest betydelige forfattere. Hans debutroman, King Solomon’s Mines (1885), skulle vise seg å bli en publikumssuksess. Romanen fikk da også raskt klassikerstatus. Handlingen i boken er lagt til et geografisk udefinert område i det sørlige Afrika, og hovedpersonene: tre tapre engelskmenn på et umulig oppdrag. Haggard hadde god kjennskap til Afrika gjennom sitt virke for kolonimakten og har tydelig latt seg inspirere av kulturmangfoldet og den overveldende naturen. H. Rider Haggard regnes som grunnleggeren av den såkalte lost world-tradisjonen, en litterær sjanger som både fantasy- og science fiction-litteraturen springer ut av.

Detaljer

Ungdomsklassiker endelig i ny komplett utgave! Det går et sagn om at det skal ligge en fantastisk skatt gjemt i kong Salomos miner, dypt inne i Afrikas villmark. Men det skal hvile en forbannelse over stedet. Mange har likevel trosset faren og søkt lykken, men ennå er ingen vendt levende tilbake, blant dem en ung engelsk eventyrer. Aristokraten Henry Curtis, den forfengelige Kaptein Good og veiviseren Umbopa legger ut på en redningsekspedisjon, ledet av elefantjegeren Allan Quatermain. Det skal vise seg å bli en farefull ferd inn i en verden full av grusomme handlinger, nådeløs natur og ikke minst dødbringende magi. Allan Quatermains eventyrlige opplevelser har inspirert mange forfattere, deriblant J.R.R. Tolkien, C.S. Lewis og Joseph Conrad. Elefantjegeren er dessuten modell for ingen ringere enn Indiana Jones! Dette er den første komplette norske utgaven av Kong Salomos miner. H. Rider Haggard (1856–1925) regnes som en av Victoriatidens mest betydelige forfattere. Hans debutroman, King Solomon’s Mines (1885), skulle vise seg å bli en publikumssuksess. Romanen fikk da også raskt klassikerstatus. Handlingen i boken er lagt til et geografisk udefinert område i det sørlige Afrika, og hovedpersonene: tre tapre engelskmenn på et umulig oppdrag. Haggard hadde god kjennskap til Afrika gjennom sitt virke for kolonimakten og har tydelig latt seg inspirere av kulturmangfoldet og den overveldende naturen. H. Rider Haggard regnes som grunnleggeren av den såkalte lost world-tradisjonen, en litterær sjanger som både fantasy- og science fiction-litteraturen springer ut av.
Forfatter/tittel H. Rider Haggard: Kong Salomos miner
Forlag Transit AS
Utgitt dato 26. okt. 2007
Oversatt av Christian Heyerdahl
Språk Bokmål
Omslagsdesign Aina Griffin
Innbinding Innbundet
Sidetall 260
Leveringstid Inntil 5 virkedager
ISBN 9788275960809
Varekode 960809

Produkttager

Bruk mellomrom til å skills tags. Bruk enkle anførselstegn for fraser.

Nyhetsbrev

BETALINGSLØSNINGER

  

 

DIREKTE TELEFONBESTILLING

(+47) 22 19 14 25