Du er for øyeblikket her:

Einar Schwenke: Hundenatt & Kapring

Email to a Friend

Bli den første til å anmelde dette produktet

Tilgjengelighet: Ikke på lager

kr 198,00

Oversikt

EI HUNDENATT En sønn vender hjem til morens begravelse. Det er lenge siden han har vært hjemme nå, og faren er blitt eldre. Minnet om moren sitter i veggene; gjenlyden av tonene fra pianoet hun spilte på vibrerer fremdeles. Mens det brygger opp til storm og hunden til naboen uler i den kalde vinternatta, står portrettet hennes mellom to stearinlys og betrakter far og sønn i nærkamp og savn. Hva døde hun av? Hva slags liv hadde hun? Fortid og nåtid blandes; sønnens historie må skrives om. Og enklere blir det ikke når kjæreste hans dukker opp med uventet nytt. Det handler om livsvalg, om genera­sjoner, om det å være eller ikke-være, om det å elske og om å være i stand til å bli elsket.

KAPRING En ung kvinne er i ferd med å rigge seg til foran TV-en. En ung mann drevet av desperasjon og kjærlighet ser ingen annen utvei enn å begå et bankran. En kveld krysses deres veier. I en leilighet i en storby utarter det til et gisseldrama med uante følger. En tragikomedie der virkeligheten i faretruende grad nærmer seg fiksjonen, der roller blandes og endrer karakter etter som dramaets høydepunkt nærmer seg.

Einar Schwenke (f. 1969) er oppvokst i Tromsø og er utdannet skuespiller. Han begynte å skrive skuespill etter å ha jobbet som skuespiller i ti år. Schwenke jobber i dag som kommunikasjons­trener i PR- og kommunikasjonsbyrået i-kommunikasjon i Oslo.


Om stykkene:

EI HUNDENATT ble skrevet til Hundre og NÅ, en nasjonal manuskonkurranse i anledning hundreårsmarkeringen av Henrik Ibsens død. EI HUNDENATT ble plukket ut som én av fire helaftens stykker (av til sammen 172 innsendte bidrag). EI HUNDENATT hadde ur­­premiere under Dramatikkfestivalen i Oslo i juni 2006.

KAPRING, som er Einar Schwenkes første dramatiske tekst, ble skrevet til Dramatikkfestivalen i 1998 og oppført under festivalens «stunt»-serie. Stykket ble påfølgende år utviklet videre i samarbeid Oslo Nye Teater.

Detaljer

EI HUNDENATT En sønn vender hjem til morens begravelse. Det er lenge siden han har vært hjemme nå, og faren er blitt eldre. Minnet om moren sitter i veggene; gjenlyden av tonene fra pianoet hun spilte på vibrerer fremdeles. Mens det brygger opp til storm og hunden til naboen uler i den kalde vinternatta, står portrettet hennes mellom to stearinlys og betrakter far og sønn i nærkamp og savn. Hva døde hun av? Hva slags liv hadde hun? Fortid og nåtid blandes; sønnens historie må skrives om. Og enklere blir det ikke når kjæreste hans dukker opp med uventet nytt. Det handler om livsvalg, om genera­sjoner, om det å være eller ikke-være, om det å elske og om å være i stand til å bli elsket. KAPRING En ung kvinne er i ferd med å rigge seg til foran TV-en. En ung mann drevet av desperasjon og kjærlighet ser ingen annen utvei enn å begå et bankran. En kveld krysses deres veier. I en leilighet i en storby utarter det til et gisseldrama med uante følger. En tragikomedie der virkeligheten i faretruende grad nærmer seg fiksjonen, der roller blandes og endrer karakter etter som dramaets høydepunkt nærmer seg. Einar Schwenke (f. 1969) er oppvokst i Tromsø og er utdannet skuespiller. Han begynte å skrive skuespill etter å ha jobbet som skuespiller i ti år. Schwenke jobber i dag som kommunikasjons­trener i PR- og kommunikasjonsbyrået i-kommunikasjon i Oslo. Om stykkene: EI HUNDENATT ble skrevet til Hundre og NÅ, en nasjonal manuskonkurranse i anledning hundreårsmarkeringen av Henrik Ibsens død. EI HUNDENATT ble plukket ut som én av fire helaftens stykker (av til sammen 172 innsendte bidrag). EI HUNDENATT hadde ur­­premiere under Dramatikkfestivalen i Oslo i juni 2006. KAPRING, som er Einar Schwenkes første dramatiske tekst, ble skrevet til Dramatikkfestivalen i 1998 og oppført under festivalens «stunt»-serie. Stykket ble påfølgende år utviklet videre i samarbeid Oslo Nye Teater.
Forfatter/tittel Einar Schwenke: Hundenatt & Kapring
Forlag Transit AS
Utgitt dato 26. juli 2006
Språk Bokmål
Innbinding Innbundet
Leveringstid Inntil 5 virkedager
ISBN 88275960533
Varekode 275960533

Produkttager

Bruk mellomrom til å skills tags. Bruk enkle anførselstegn for fraser.

Nyhetsbrev

BETALINGSLØSNINGER

  

 

DIREKTE TELEFONBESTILLING

(+47) 22 19 14 25