Du er for øyeblikket her:

Gyrid Axe Øvsteng: Arv • Linedans

Email to a Friend

Bli den første til å anmelde dette produktet

Tilgjengelighet: På lager

kr 198,00
eller

Oversikt

Gyrid Axe Øvsteng (f. 1974) har studert teatervitskap og litteratur og er utdanna dramapedagog. Ho arbeider som dramatikar og var ein av tre studentar i eit toårig pilotprosjekt for dramatikarar. Tekstene hennar er oppførte ved Nationaltheatret, Det Norske Teatret og Det Åpne Teater. Ho debuterte med Køyr (oppført 2000). Ho har skrive einaktarane Ja! (oppført 2002) og Linedans (oppført 2003) samt kortteksten Understraumar (oppført 2001). Arv er hennar første heilaftens drama (oppført under Samtidsfestivalen 2005). Her var ho også representert med kortteksten Bussen (utgjeve i antologi 2005).

Arv
Det var ein gong ei mor som hadde tre søner som heitte Per, Pål og Espen, dei ville ut å freiste lykka. Det var ein gong tre brør som hadde ei død mor og tinga etter henne og rett i søpla med dei. Det var Per og Pål og Espen og nett slik det skal vera, eg fann eg fann, kva fann du, kast det, eg har slikt å gjera og bera. Har slikt å bera, og det var nytt skin og søpla full av gull, det var gullgravarbrør og søkk i stolen. Dei gjekk og gjekk, det var mor i stolen. Gjekk og gjekk, kom aldri fram til døra.

Linedans «Det var ikkje mi skuld.» «Sjølvsagt var det ikkje di skuld, det var ikkje nokon si skuld.» «Nokon si skuld var det.» Line er i ferd med å døy. Ved sjukesenga står foreldra Var og Streng og kjærasten Finn, kjempande om retten til Lines liv og død.

Detaljer

Gyrid Axe Øvsteng (f. 1974) har studert teatervitskap og litteratur og er utdanna dramapedagog. Ho arbeider som dramatikar og var ein av tre studentar i eit toårig pilotprosjekt for dramatikarar. Tekstene hennar er oppførte ved Nationaltheatret, Det Norske Teatret og Det Åpne Teater. Ho debuterte med Køyr (oppført 2000). Ho har skrive einaktarane Ja! (oppført 2002) og Linedans (oppført 2003) samt kortteksten Understraumar (oppført 2001). Arv er hennar første heilaftens drama (oppført under Samtidsfestivalen 2005). Her var ho også representert med kortteksten Bussen (utgjeve i antologi 2005). Arv Det var ein gong ei mor som hadde tre søner som heitte Per, Pål og Espen, dei ville ut å freiste lykka. Det var ein gong tre brør som hadde ei død mor og tinga etter henne og rett i søpla med dei. Det var Per og Pål og Espen og nett slik det skal vera, eg fann eg fann, kva fann du, kast det, eg har slikt å gjera og bera. Har slikt å bera, og det var nytt skin og søpla full av gull, det var gullgravarbrør og søkk i stolen. Dei gjekk og gjekk, det var mor i stolen. Gjekk og gjekk, kom aldri fram til døra. Linedans «Det var ikkje mi skuld.» «Sjølvsagt var det ikkje di skuld, det var ikkje nokon si skuld.» «Nokon si skuld var det.» Line er i ferd med å døy. Ved sjukesenga står foreldra Var og Streng og kjærasten Finn, kjempande om retten til Lines liv og død.
Forfatter/tittel Gyrid Axe Øvsteng: Arv • Linedans
Forlag Transit AS
Utgitt dato 15. aug. 2005
Språk Bokmål
Innbinding Innbundet
Leveringstid Inntil 5 virkedager
ISBN 8275960428
Varekode 960428

Produkttager

Bruk mellomrom til å skills tags. Bruk enkle anførselstegn for fraser.

Nyhetsbrev

BETALINGSLØSNINGER

  

 

DIREKTE TELEFONBESTILLING

(+47) 22 19 14 25