Du er for øyeblikket her:

Flere bilder

Kaj Skagen: Sarosperiodene

Email to a Friend

Bli den første til å anmelde dette produktet

Tilgjengelighet: På lager

kr 249,00
eller

Oversikt

Kaj Skagens første diktsamling på 22 år består av biografiske spor, sett gjennom kjærlighetens prisme. Sporene, eller diktene, er gruppert etter et mønster som er uttrykt i den kaldeiske observasjon av en astronomisk rytme på 18 år, 7 måneder og 10 dager, de såkalte Sarosperiodene. Tilsammen frem­stilles et livsløp over omlag 40 år i tre perioder eller «porter». Glimtvis, i bilder av og tanker om erotikkens grensesprengende potensiale og dødens ubønn­­hørlighet, presenteres en utvikling konsentrert om ungdom og kjærlig­het, tap og ensomhet, gjenvinning og fruktbarhet, resignasjon og opprør.

Kaj Skagen (f. 1949) er romanforfatter, essayist, lyriker, oversetter og en aktiv samfunnsdebattant gjennom snart 40 år. Han debuterte som forfatter i 1971 med diktsamlingen Gatedikt. Siden er det blitt en rekke titler, blant annet romanene Barføtt gjennom Europa, Broene brenner og Hodeskalle­­­stedet. Kampskriftet Bazarovs barn fra 1983 var et oppgjør med den marxistisk og kultur­radikale delen av norsk samfunnsliv, vakte opphetet debatt og kom i hele seks opplag. Han vant førstepris i Gyldendals store roman­konkurranse i 1982 og fikk Riksmålsprisen i 1991 for essaysamlingen Natt til dommedag.

Detaljer

Kaj Skagens første diktsamling på 22 år består av biografiske spor, sett gjennom kjærlighetens prisme. Sporene, eller diktene, er gruppert etter et mønster som er uttrykt i den kaldeiske observasjon av en astronomisk rytme på 18 år, 7 måneder og 10 dager, de såkalte Sarosperiodene. Tilsammen frem­stilles et livsløp over omlag 40 år i tre perioder eller «porter». Glimtvis, i bilder av og tanker om erotikkens grensesprengende potensiale og dødens ubønn­­hørlighet, presenteres en utvikling konsentrert om ungdom og kjærlig­het, tap og ensomhet, gjenvinning og fruktbarhet, resignasjon og opprør. Kaj Skagen (f. 1949) er romanforfatter, essayist, lyriker, oversetter og en aktiv samfunnsdebattant gjennom snart 40 år. Han debuterte som forfatter i 1971 med diktsamlingen Gatedikt. Siden er det blitt en rekke titler, blant annet romanene Barføtt gjennom Europa, Broene brenner og Hodeskalle­­­stedet. Kampskriftet Bazarovs barn fra 1983 var et oppgjør med den marxistisk og kultur­radikale delen av norsk samfunnsliv, vakte opphetet debatt og kom i hele seks opplag. Han vant førstepris i Gyldendals store roman­konkurranse i 1982 og fikk Riksmålsprisen i 1991 for essaysamlingen Natt til dommedag.
Forfatter/tittel Kaj Skagen: Sarosperiodene
Forlag Bokvennen Forlag AS
Utgitt dato 19. okt. 2009
Språk Bokmål
Omslagsdesign Aina Griffin
Innbinding Innbundet
Sidetall 96
Leveringstid Inntil 5 virkedager
ISBN 9788274882218
Varekode 882218

Produkttager

Bruk mellomrom til å skills tags. Bruk enkle anførselstegn for fraser.

Nyhetsbrev

BETALINGSLØSNINGER

  

 

DIREKTE TELEFONBESTILLING

(+47) 22 19 14 25