Du er for øyeblikket her:

Tale Næss: Strømmer, Det tredje stadiet, Lys – Mørke

Klikk på bildet over for å se det i full størrelse

Flere bilder

Tale Næss: Strømmer, Det tredje stadiet, Lys – Mørke

Email to a Friend

Bli den første til å anmelde dette produktet

Tilgjengelighet: På lager

kr 198,00
eller

Oversikt

Strømmer
Finn Strømmer bor alene med datteren Thea på seks år. En morgen er Thea forsvunnet. Hun ligger ikke i sengen og hun er ikke å finne ute på lekeplassen. I tiden som følger den resultatløse letingen, mister Strømmer sakte men sikkert kontakt med det normale livet og virkeligheten. Men i en ny og indre virkelighet treffer han Thea igjen. En foruroligende enakter om den skjøre strengen mellom voksne og barn, om sorg og om omsorg, og om det som blir tilbake når noe forsvinner.


Det tredje stadiet
En epidemi truer vår forståelse av normalitet, av hva som er og ikke er. Den unge fotografen Steffen forsøker i denne enakteren å fastholde det gode. I et forløp der selve tiden er i ferd med å rakne, er ikke lenger det selvsagte selvsagt – for hvem kan lenger huske smaken av en hamburger, lukten av våt hund og av regn mot varm asfalt en tidlig morgen i mai.


Lys – Mørke
I denne kortteksten trer ulike historier, eller hendelser, over i hverandre: en togbrann, et likfunn og et dødsfall på fjellet. I møtet mellom det som er tapt og det som er funnet, beveger teksten seg mellom polene lys og mørke.


Tale Næss (f. 1969) er forfatter og dramatiker. Hun er cand.philol. i filmvitenskap fra NTNU. Debuterte i 1992 på Gyldendal Norsk Forlag med romanen Månen har ikke hender. Har siden 1999 skrevet dramatikk for film, scene, figur­teater og radio. Har også skrevet musikkdramatikk, blant annet librettoer for opera og korverk. I de senere årene har Tale Næss arbeidet med en rekke installasjoner i krysningspunktet scenekunst og billedkunst. Hennes dramatiske tekster er oppført i inn- og utland.

Detaljer

Strømmer Finn Strømmer bor alene med datteren Thea på seks år. En morgen er Thea forsvunnet. Hun ligger ikke i sengen og hun er ikke å finne ute på lekeplassen. I tiden som følger den resultatløse letingen, mister Strømmer sakte men sikkert kontakt med det normale livet og virkeligheten. Men i en ny og indre virkelighet treffer han Thea igjen. En foruroligende enakter om den skjøre strengen mellom voksne og barn, om sorg og om omsorg, og om det som blir tilbake når noe forsvinner. Det tredje stadiet En epidemi truer vår forståelse av normalitet, av hva som er og ikke er. Den unge fotografen Steffen forsøker i denne enakteren å fastholde det gode. I et forløp der selve tiden er i ferd med å rakne, er ikke lenger det selvsagte selvsagt – for hvem kan lenger huske smaken av en hamburger, lukten av våt hund og av regn mot varm asfalt en tidlig morgen i mai. Lys – Mørke I denne kortteksten trer ulike historier, eller hendelser, over i hverandre: en togbrann, et likfunn og et dødsfall på fjellet. I møtet mellom det som er tapt og det som er funnet, beveger teksten seg mellom polene lys og mørke. Tale Næss (f. 1969) er forfatter og dramatiker. Hun er cand.philol. i filmvitenskap fra NTNU. Debuterte i 1992 på Gyldendal Norsk Forlag med romanen Månen har ikke hender. Har siden 1999 skrevet dramatikk for film, scene, figur­teater og radio. Har også skrevet musikkdramatikk, blant annet librettoer for opera og korverk. I de senere årene har Tale Næss arbeidet med en rekke installasjoner i krysningspunktet scenekunst og billedkunst. Hennes dramatiske tekster er oppført i inn- og utland.
Forfatter/tittel Tale Næss: Strømmer, Det tredje stadiet, Lys – Mørke
Forlag Transit AS
Utgitt dato 30. okt. 2008
Språk Bokmål
Omslagsdesign Aina Griffin
Innbinding Innbundet
Sidetall 160
Leveringstid Inntil 5 virkedager
ISBN 9788275960847
Varekode 960847

Produkttager

Bruk mellomrom til å skills tags. Bruk enkle anførselstegn for fraser.

Nyhetsbrev

BETALINGSLØSNINGER

  

 

DIREKTE TELEFONBESTILLING

(+47) 22 19 14 25