Du er for øyeblikket her:

Thomas Bernhard: Ja

Klikk på bildet over for å se det i full størrelse

Flere bilder

Thomas Bernhard: Ja

Email to a Friend

Bli den første til å anmelde dette produktet

Tilgjengelighet: På lager

kr 248,00
eller

Oversikt

JA
Ja er en svært typisk Thomas Bernhard-roman bortsett fra at han her for en gangs skyld tar utgangspunkt i en kvinne. Igjen dreier det seg om et såkalt «åndsmenneske», en vitenskapsmann som har slått seg ned i en ruin av et hus på den østerrikske landsbygda, hvor han lenge har arbeidet med et prosjekt om «antistoffer». Men isolasjonen og fortvilelsen blir for trykkende, meningsløsheten ved tilværelsen og prosjektet for åpenbar.
Etter forgjeves å ha forsøkt å stive seg opp med verker av Schopenhauer og Schumann springer han i sin ytterste eksistensnød til eiendomsmegleren Moritz, som er den eneste han pleier kontakt med, i et siste forsøk på å unngå galskapen og selvmordstankene.
Her møter han livsledsagersken til en sveitsisk eiendomskjøper som umiddelbart vekker hans oppmerksomhet. Hun viser seg å være en åndslikesinnet perserinne og for ham en livreddende person, om enn hun selv er ved randen av sammenbrudd.
«Jeg hadde stadig behov for å være sammen med mennesker, men ikke lenger styrke til det og hadde altså ikke lenger noen mulighet til å knytte noen form for kontakt, og bare med åndens og kroppens største anstrengelser hadde det vært mulig for meg med visse simpelthen eksistensnødvendige mellomrom å oppsøke Moritz, slå meg ned i det moritzske hus et par timer, noe som imidlertid også bare hadde vært mulig under de største vanskeligheter og alltid hadde vært en akt av ytterste selvfornektelse.»

Detaljer

-
Forfatter/tittel Thomas Bernhard: Ja
Originalens tittel JA
Forlag Bokvennen Forlag AS
Utgitt dato 1. jan. 2003
Oversatt av Sverre Dahl
Språk Bokmål
Omslagsdesign Katrine Naustdal
Innbinding Heftet
Sidetall 108
Leveringstid Inntil 5 virkedager
ISBN 8274881338
Varekode 881338

Produkttager

Bruk mellomrom til å skills tags. Bruk enkle anførselstegn for fraser.

Nyhetsbrev

BETALINGSLØSNINGER

  

 

DIREKTE TELEFONBESTILLING

(+47) 22 19 14 25