Du er for øyeblikket her:

Trond Johannessen og Hege Jacobsen: Orientalske tepper fra Iran og Afghanistan

Klikk på bildet over for å se det i full størrelse

Flere bilder

Trond Johannessen og Hege Jacobsen: Orientalske tepper fra Iran og Afghanistan

Email to a Friend

Bli den første til å anmelde dette produktet

Tilgjengelighet: På lager

kr 399,00
eller

Oversikt

Få gjenstander forener i slik grad sosiale, kulturelle og økonomiske forhold som håndknyttede tekstiler fra tradisjonelle teppeland. Dagens moderne teppenæring i Iran og Afghanistan inngår i en århundrelang håndverkstradisjon med betydning langt utover lokal husflidsvirksomhet. Teppene gjenspeiler kulturen til ulike samfunnssgrupper – bybefolkning, landsbyboere og nomader, og har alltid hatt en sterk lokal forankring med distinkte regionale særpreg.


I denne boken blir tepper fra de ulike tepperegionene i Iran og Afghanistan presentert og satt inn i en sosial og historisk sammenheng, samtidig som en potensiell kjøper får veiledning i valg og vedlikehold av orientalske tepper. Forfatterne har omfattende studier og reisevirksomhet knyttet til området bak seg og har i over tretti år vært samlere og forhandlere av håndknyttede tepper av høy kvalitet. Med utgangspunkt i sakkunnskap og engasjement ønsker de å spre kunnskap om orientalske tepper og skape forståelse for hva som utgjør godt håndverk, og samtidig gi et kompletterende innsyn i iransk og afghansk kultur og samfunnsforhold.

Detaljer

Trond Johannessen er utdannet sosialøkonom, har hovedfag i sosialantropologi og arbeidserfaring som lærer og forsker før han ble spesialist på orientalske tepper. Hege Jacobsen arbeider med informasjonssystemer i Norsk Hydro og har en MBA og bachelor i Midtøsten- og Nordafrika-kunnskap som sin faglige bakgrunn. Sammen driver de teppeforretningen Trojo Orientalske Tepper.

Forfatter/tittel Trond Johannessen og Hege Jacobsen: Orientalske tepper fra Iran og Afghanistan
Forlag Vidarforlaget AS
Utgitt dato 18. mars 2014
Språk Bokmål
Innbinding Innbundet
Sidetall 384
Leveringstid Inntil 5 virkedager
ISBN 9788275962991
Varekode 962991

Produkttager

Bruk mellomrom til å skills tags. Bruk enkle anførselstegn for fraser.

Nyhetsbrev

BETALINGSLØSNINGER

  

 

DIREKTE TELEFONBESTILLING

(+47) 22 19 14 25