Du er for øyeblikket her:

Walt Whitman: Gresstrå 1

Klikk på bildet over for å se det i full størrelse

Flere bilder

Walt Whitman: Gresstrå 1

Email to a Friend

Bli den første til å anmelde dette produktet

Tilgjengelighet: På lager

kr 199,00
eller

Oversikt

«Det er meg du holder og som holder deg – jeg springer fra sidene inn i dine armer.»

Slik beskriver Walt Whitman sin store bok, tenkt, drømt, utgitt, omskrevet, utvidet, skapt gjennom tallrike utgaver mellom 1855 og 1892. Whitman har sine ord i behold: Denne boken er i sannhet et menneske. I evig bevegelse, i evig opprør mot alle konvensjoner: sosiale, religiøse, seksuelle, dikteriske. En vandrende skandale som fortsatt er i stand til å sjokkere, men også en kjærlighetserklæring til tingene, menneskene, verden, livet, døden. Selve det modernes urbok. Uten Whitman, ingen Pound, ingen Ginsberg, ingen Dylan. Han var først. Og er fortsatt størst: et ene­stående ego som favnet verden med sin drøm.

Walt Whitman, født på Long Island, New York i 1819. Bondesønn, flyttet til Brooklyn i 1823. Whitmans skolegang ble kort; allerede som elleveåring begynte han i lære som typograf. Fra 1835 livnærte han seg av en rekke oppdrag, bl.a. som journalist, redaktør og lærer. At han var motstander av slave­riet, skulle imidlertid skaffe ham problemer i yrkeslivet. Whitman fikk tidlig publisert dikt i aviser og magasiner, og i 1855 skal en plutselig «åpenbaring» ha gitt støtet til den første versjonen av Gresstrå, utgitt på egen bekostning. Under den amerikanske borgerkrigen arbeidet Whitman som sykepleier. Erfaringene herfra skulle komme til å sette sitt preg på hans diktning, som fortsatte også etter krigen. Noen forlegger som var villig til å utgi det han skrev, fant han likevel ikke. Whitmans helse var skrantende etter at han ble rammet av slag i 1873. Han døde fattig i Camden, New Jersey i 1892.

Første halvdel av Gresstrå forelå høsten 2006.

Kurt Narvesen (f. 1948), forfatter, gjendikter og oversetter. Debuterte i 1975. Blant hans viktigste utgivelser er diktsamlingene Ved Bredden, 1985 og Favntak, 1990. Han har også tidligere gjendiktet amerikansk poesi, blant annet i Blomsterelskeren og andre gjendiktninger, 1981.

Detaljer

«Det er meg du holder og som holder deg – jeg springer fra sidene inn i dine armer.» Slik beskriver Walt Whitman sin store bok, tenkt, drømt, utgitt, omskrevet, utvidet, skapt gjennom tallrike utgaver mellom 1855 og 1892. Whitman har sine ord i behold: Denne boken er i sannhet et menneske. I evig bevegelse, i evig opprør mot alle konvensjoner: sosiale, religiøse, seksuelle, dikteriske. En vandrende skandale som fortsatt er i stand til å sjokkere, men også en kjærlighetserklæring til tingene, menneskene, verden, livet, døden. Selve det modernes urbok. Uten Whitman, ingen Pound, ingen Ginsberg, ingen Dylan. Han var først. Og er fortsatt størst: et ene­stående ego som favnet verden med sin drøm. Walt Whitman, født på Long Island, New York i 1819. Bondesønn, flyttet til Brooklyn i 1823. Whitmans skolegang ble kort; allerede som elleveåring begynte han i lære som typograf. Fra 1835 livnærte han seg av en rekke oppdrag, bl.a. som journalist, redaktør og lærer. At han var motstander av slave­riet, skulle imidlertid skaffe ham problemer i yrkeslivet. Whitman fikk tidlig publisert dikt i aviser og magasiner, og i 1855 skal en plutselig «åpenbaring» ha gitt støtet til den første versjonen av Gresstrå, utgitt på egen bekostning. Under den amerikanske borgerkrigen arbeidet Whitman som sykepleier. Erfaringene herfra skulle komme til å sette sitt preg på hans diktning, som fortsatte også etter krigen. Noen forlegger som var villig til å utgi det han skrev, fant han likevel ikke. Whitmans helse var skrantende etter at han ble rammet av slag i 1873. Han døde fattig i Camden, New Jersey i 1892. Første halvdel av Gresstrå forelå høsten 2006. Kurt Narvesen (f. 1948), forfatter, gjendikter og oversetter. Debuterte i 1975. Blant hans viktigste utgivelser er diktsamlingene Ved Bredden, 1985 og Favntak, 1990. Han har også tidligere gjendiktet amerikansk poesi, blant annet i Blomsterelskeren og andre gjendiktninger, 1981.
Forfatter/tittel Walt Whitman: Gresstrå 1
Originalens tittel Leaves of Grass
Forlag Bokvennen Forlag AS
Utgitt dato 15. mai 2007
Oversatt av Kurt Narvesen
Språk Bokmål
Omslagsdesign Aina Griffin
Innbinding Innbundet
Sidetall 304
Leveringstid Inntil 5 virkedager
ISBN 9788274881556
Varekode 881556

Produkttager

Bruk mellomrom til å skills tags. Bruk enkle anførselstegn for fraser.

Nyhetsbrev

BETALINGSLØSNINGER

  

 

DIREKTE TELEFONBESTILLING

(+47) 22 19 14 25