Du er for øyeblikket her:

Gellu Naum:  Zenobia

Klikk på bildet over for å se det i full størrelse

Flere bilder

Gellu Naum: Zenobia

Email to a Friend

Bli den første til å anmelde dette produktet

Tilgjengelighet: På lager

kr 329,00
eller

Oversikt

«Hun heter Zenobia, hvis du vil vite det,» sa jeg, «og hun er ufattelig pen, som du selv ser, også nesten besvimt, slik dere hadde henne med da dere kom tilbake, fra myrene; jeg kjenner henne fra langt tilbake, fra før min tidligere skolekamerat giftet seg, og så videre…»

Det er lett å se selvbiografiske trekk i denne romanen: Skildringene av landskap med myrer og elver, en by like surrealistisk som virkelighetens Bucureşti, et selvvalgt eksil på landet – og kjærligheten til Zenobia, Lygia Naums alter ego. Hva som ellers skjer og ikke skjer, hva som er virkelighet og ikke, er umulig å beskrive. Dette er en komplett surrealistisk roman. I ordets egentlige betydning.


Detaljer

Gellu Naum (1915–2001) var født i Bucureşti og studerte filosofi der og i Paris. Han debuterte med en surrealistisk diktsamling alt i 1936, og ble straks en av de toneangivende i det rumenske surrealistmiljøet. De første årene etter den kommunistiske maktovertakelsen fikk han ikke utgitt noe av sin surrealistiske produksjon, og livnærte seg som oversetter. Først i 1968 kom den første diktsamlinga etter krigen. Den ble fulgt av flere bøker – antologier med delvis nyskrevne dikt, nye samlinger, skuespill og romanen Zenobia (1985). Fra midten av 1960-tallet bodde han i et hus i Comana, ved elva Neajlov, sør for Bucureşti, sammen med Lygia Naum, som han hadde giftet seg med rett etter krigen. Etter regimeskiftet i 1990 var han Romanias offisielle kandidat til Nobelprisen i litteratur. «For meg er dette den beste litteraturen på rumensk jeg kjenner til fra de siste femti år.» Herta Müller om Gellu Naum «Han var orakelet for en stor religion. Men navn fra ett av skriftene hans, han var Medium. Gjennom ham talte surrealismen, klarere enn noengang, mer uforståelig enn noengang.» Mircea Cărtărescu om Gellu Naum
Forfatter/tittel Gellu Naum: Zenobia
Originalens tittel Zenobia
Forlag Bokvennen Forlag AS
Utgitt dato 15. feb. 2012
Oversatt av Steinar Lone
Språk Bokmål
Omslagsdesign Aina Griffin
Innbinding Innbundet
Sidetall 280
Leveringstid Inntil 5 virkedager
ISBN 9788274882584
Varekode 882584

Produkttager

Bruk mellomrom til å skills tags. Bruk enkle anførselstegn for fraser.

Nyhetsbrev

BETALINGSLØSNINGER

  

 

DIREKTE TELEFONBESTILLING

(+47) 22 19 14 25